Den 15 oktober 2019 körde jag från Göteborg mot Nyköping i Sörmland. Anledningen till resan var att jag hade beställt fram arkivmaterial från Sörmlands museum, relaterat till en person jag forskade om. Arkivmaterialet skulle vara tillgängligt för mig i studierummet den 16 oktober. För resans del hade jag bokat två nätters vistelse på ett hotell i Linköping, vilket gav mig tid att förbereda och fullfölja min forskning i lugn och ro.

Läs om hela resan här.

Ja, det är svårt att förstå att det redan har gått fem år. Tänk vad mycket som har hänt sedan dess. Den svåra tiden med pandemin, som började 2020, satte sina spår, men mitt i allt kom också något vackert – tre nya barnbarn! Jag hade två innan, så nu har jag fem fantastiska barnbarn, och det är en riktig glädje.

Den senaste utmaningen jag gett mig på var kryssningen från Vancouver till Alaska i september 2024. Ett av de starkaste ögonblicken var när jag betraktade fullmånen från hytten – det var så stilla och mäktigt. Resan blev en viktig stund för eftertanke. När vi nådde Hubbardglaciären, som badade i strålande solsken, och fartyget vände tillbaka, kände jag att det markerade en vändpunkt i livet som ofta förknippat med en känsla av att lämna något bakom sig. Samtidigt som man går mot något nytt – ett slags skifte som får en att reflektera över var man varit och vart man är på väg. Spännande 🙂

Filmada lite av resan