En blogg av Brigitte Ranniger

Månad: juli 2024 (Sida 1 av 5)

Livets resa. Samtal och minnen vid solnedgången 🫶

Vad pratar man om när man blir äldre?  Samtalet kanske kretsar kring nostalgiska minnen från  ungdomstiden,  resor och upplevelser  under åren, och de förändringar som skett i världen och även i sina egna liv. De kan också pratas om sina barn och barnbarn, delar stolthet över deras framgångar och glädjen av att se familjen växa. Kanske diskuteras de även hälsa och välbefinnande, samt hur de fortsätter att hålla sig aktiva och engagerade i livet. 

Jag själv gillar att prata med folk som har varit med om mycket och som kanske bott i trakterna runt om i byn där jag är född. Det finns mycket att berätta 🫶

Första Upplevelsen med Aerofryer Oven: En lärorik erfarenhet!

Igår bar jag upp min nya Aerofryer Oven från bilen och sedan för trapporna. Den var tung och jag höll på att knäcka ryggen. Idag har jag provat att laga mat med den. Det behövs väldigt lite fett, vilket är en stor fördel. Jag lade i fryst fisk, grönsaker och pommes frites. Det finns en del att lära innan man förstår hur systemet fungerar. Till exempel insåg jag att fryst fisk och pommes frites kräver olika tillagningstider, vilket jag inte tänkte på från början. Men nu har jag lärt mig det.

Kärlek till julis månads sista dagar ❤️

Nu har det varit sista hela veckan i juli 2024. Nästa vecka på torsdag är det den 1 augusti, kärlekens månad. Augusti är en tid för att fira romantik och kärlek i all dess prakt. Solen strålar fortfarande varmt, och naturen blommar i full prakt. Det är en perfekt tid att skapa minnen med nära och kära, att utforska nya platser tillsammans och att njuta av långa, ljumma kvällar under stjärnorna. 

Några dagar tills vi går över till augusti – Vad ska vi göra?

Piknik i Solnedgången: Packa en korg med dina favoritdelikatesser och bege er till en naturskön plats. Njuta av en lugn kväll medan solen går ner, och fira de sista dagarna i juli med god mat och gott sällskap.

Stranddag: Ta tillvara på det varma vädret och tillbringa en dag vid stranden. Simma, bygg sandslott, och ta långa promenader längs vattnet. Avsluta dagen med en grillning och marshmallows vid en öppen eld.

Skriv Kärleksbrev: Ta en stund att skriva kärleksbrev till varandra, eller till vänner och familj. Det är ett fint sätt att uttrycka uppskattning och kärlek, och något som kan bevaras som ett minne.

Njut av dessa sista dagar i juli och gör dem minnesvärda, innan vi går över till augusti och kärlekens månad.

 

Gungar det i Karlatornet?

Kan se karlatornet från mitt köksfönster. Lyssnade på P4 Göteborg att det känns som det gungar till i Hissen.   

Karlatornet får intelligenta hissar stod det i dagens fastigheter 30 juni 2018.  
Svajningen  är inte ovanlig i skyskrapor av sådan höjd och brukar hanteras genom olika ingenjörslösningar, såsom de intelligenta hissar som installerats i Karlatornet, vilka är designade för att förutse och hantera potentiella problem innan de blir allvarliga. Om svajningen i hissarna känns ovanlig eller oroande kan det vara en del av de pågående justeringarna och fininställningarna som ny teknologi som den använda i Karlatornet kräver.

Vad menas med intelligenta hissar?

 

Intelligenta hissar är en typ av hissteknologi som använder avancerad mjukvara och anslutning till internet för att förbättra effektiviteten och säkerheten i hisstrafiken. Dessa hissar använder sig av dataanalys och molnteknologi för att förutse underhållsbehov, diagnostisera problem i realtid och optimera hissens prestanda. Det innebär att hissarna kan justera sin funktion baserat på trafikmönster i byggnaden, vilket leder till kortare väntetider och effektivare energianvändning.

Dessutom kan intelligenta hissar vara förberedda för att automatiskt uppdatera sin programvara för att ständigt förbättra sina funktioner och interagera med användare på mer sofistikerade sätt, exempelvis genom anpassade röstinstruktioner eller anpassade stopp baserade på användarens tidigare beteenden. Tekniken bakom dessa hissar, såsom KONEs UltraRope och Jumplift, innebär också att hissarna kan röra sig snabbare och mer effektivt även i mycket höga byggnader.

 

 

Tradition och elegans i harmoni

Bilden ovan. Har illustrerat ett litet mysigt rum  med blommiga tryck och mjuka pasteller. Miljön inkluderar ett reflekterande golv med en spegel och klara glasvaser med blommor. 

Jag inspirerades av tidigare foton jag tagit på landet (bilden under) där jag placerade en spegel på ett bord utomhus i det strålande solskenet. Jag arrangerade små vaser med blommor på spegeln, vilket skapade en vacker effekt.

 

Spegel och solsken

”Varje blomma, varje stråle ljus.
Ger liv åt gräset, det mjuka grus.
En bild från landet, med kärlek fylld,
där spegelns magi stilla hvil’d”.

Ordet ”hvil’d” är en gammal eller poetisk form av ordet ”vilad” eller ”vila”. Det används ibland i poesi eller litterära texter för att ge ett visst mått av stil eller gammaldags känsla. Det betyder att något är i vila eller i ett tillstånd av stillhet.

 

Renoveringen av Stora Huset

Åkte hem till gården idag för att se hur det går med renoveringen av det stora huset. Mycket jobb återstår utvändigt till att börja med. Om allt går bra så kan min son och hans familj flytta in i mitten av juni 2025. Fram till dess bor de kvar i Lillstugan.

Tidigare inlägg.

« Äldre inlägg