En blogg av Brigitte Ranniger

Dag: 1 juli 2024

Canada Day den 1 juli 2024 🇨🇦

I Gibsons firas idag Canada Day den 1 juli 2024 med en mängd olika aktiviteter och evenemang för att glädja både invånare och besökare. Här är några av höjdpunkterna:

  1. Gratis familje-BBQ: Firandet börjar med en gratis familjegrillning i Winegarden Park, där det erbjuds mat och dryck för alla att njuta av​ .
  2. Parader och musik: En parad organiserad av Sechelt Downtown Business Association kommer att gå genom stadens gator, följt av olika musikframträdanden på flera platser i staden, inklusive en spelning av Jim Taylor på Wharf Avenue​.
  3. Konst och hantverk: Det kommer att finnas lokala hantverksmarknader där besökare kan köpa handgjorda varor och konstverk, samt delta i workshops och andra kreativa aktiviteter​ 
  4. Utomhuskonsert: På kvällen hålls en utomhuskonsert vid 747 Gibsons Way, där lokala och regionala artister uppträder och skapar en festlig atmosfär för alla åldrar​.
  5. Fyrverkerier: Firandet avslutas med ett storslaget fyrverkeri som lyser upp natthimlen och markerar slutet på en dag full av firande och gemenskap.

Dessa aktiviteter gör Canada Day i Gibsons till en minnesvärd dag fylld med gemenskap, glädje och festligheter.

Dagen kommer firas runtom i hela Kanada – ett land som jag besökt flera gånger. I Gibson var jag 2005. Sov på ett hotell där en björn stod utanför och åt bär. Tur att jag stod på balkongen ovanför. Den 4 juli firar USA Independence Day. Jag och min dotter körde runt i Nordamerika 2003 och fick uppleva den dagen i Choteau Montana.

Välkommen juli månad. Vi har längtat efter dig 🫶

Hej Juli!

Med öppna armar och förväntansfulla sinnen välkomnar vi juli månad! Det är tiden för sommarens höjdpunkt, där vi njuter av varje solstråle och varje varma bris.

Juli för med sig möjligheter till att skapa nya minnen – kanske genom en resa till kusten, en vandring i bergen eller en lugn stund vid sjön. Det är en tid för grillkvällar, glass i solen och långa, ljusa nätter som aldrig tycks ta slut.

Låt oss fira denna underbara tid med skratt, äventyr och gemenskap. Vi hoppas på många dagar fyllda med solsken, härliga upplevelser och stunder av ren njutning.

Så låt oss ta vara på varje ögonblick och göra juli till en månad att minnas. Välkommen, juli, vi har längtat efter dig 🫶