En blogg av Brigitte Ranniger

Dag: 3 juli 2024

Nu läggs taket hemma på gården

Tidigare inlägg.

Hemma på gården juni 16 , 2024

Hemma på gården  Juni 12, 2024                       

Det har tidigare funnits vedspisar i båda köken. I det övre köket var det en liten tvårumslägenhet med en vedspis som nu är borttagen. I det nedre köket verkar det inte vara avsett att ha någon vedspis, mycket på grund av det nya köket. Detta måste undersökas noga igen. En vedspis är oumbärlig om till exempel elen går. Jag har upplevt många dramatiska situationer kring detta, som till exempel stormen 1969 då elen var borta i tre veckor. Pappa och jag hade vedspisen igång hela tiden, vilket gav oss värme och möjligheten att laga all vår mat där. Vi kunde till och med baka 🫶

Powhatan med sin dotter Pocahontas

Har med hjälp av AI illustrerat en akvarellmålning som avbildar hövding Powhatan med sin dotter Pocahontas i en frodig, skogstäckt miljö , som återspeglar Virginias landskap. Hövding Powhatan är avbildad i en värdig pose, klädd i traditionell dräkt med intrikata mönster, stående bredvid Pocahontas som också bär traditionell klädsel. Miljön inkluderar höga träd och en lugn flod i bakgrunden, vilket förmedlar en känsla av deras hemlands rika naturliga miljö. Målningen fångar de historiska och kulturella betydelserna av dessa gestalter med en respektfull och autentisk framställning.”

Pocahontas förblir en framträdande figur i amerikansk folklore och har blivit odödliggjord i olika böcker, filmer och andra kulturella referenser, vilka ofta romantiserar hennes liv och relationer med Jamestowns bosättare.

Det finns flera filmer om Pocahontas tillgängliga på YouTube. En av de mest kända är Disneys animerade film ”Pocahontas” från 1995, som skildrar hennes möte med John Smith och de första engelska kolonisatörerna. Det finns även en uppföljare, ”Pocahontas II: Journey to a New World”, som handlar om hennes resa till England.