En blogg av Brigitte Ranniger

Dag: 6 juli 2024

Renoveringen hemma på gården

Min son skickade bild idag på den  omfattande renovering hemma på släktgården i Klåddegärde.   Det mesta är rivet nu inne i huset och nytt ska byggas upp. Taket har inte kunnat läggas än eftersom det har regnat väldigt mycket mellan varven. Dom som renoverar har  upptäckt en massa olika förändringar i huset med tanke på att det var byggt i början av 1900 talet. Farfar ändrade nog mycket. Ofattbart med så många olika tapeter lager på lager i väggarna.

Jag har sparat en liten lapp sen länge där det står att ett sammanträde för hemmansklyvning skulle hållas på gården klockan 10 på förmiddagen fredagen den 21 april 1911. Distriktlantmätaren skulle närvara.

Nu förstår jag vad det kan ha  handlat om. Farfar ville bygga en del på övervåningen till en liten två-rumslägenhet med kök och vedspis, för att hyra ut den. Är jag hundra säker på att hemmankluvningen handlade just om det? Få fundera på det. 

Förändringar känns självklart, men livet går vidare. Livet är en lärdom, även om det ibland kan vara svårt att förstå och ta till sig. I ett perspektiv blir det trots allt en styrka att se tillbaka. Genom att omfamna det förflutna och dess lärdomar kan vi med stärkt självförtroende se fram emot framtiden och de möjligheter den bär med sig.

Tidigare inlägg:

Juli 3,  2024

 

Bilden  visar hur taket ser ut måndagen den 8 juli, 2024

 

”Ett äventyr i Bonanza.” En kort fiktiv berättelse.

” Under den klara, blå himlen i Bonanza-bergen  promenerade Lauren  och James  längs en stig kantad av höga tallar och löv som prasslade under deras fötter. Lauren, klädd i modern, bekväm friluftsutrustning med en basket i handen, böjde sig ner för att plocka de gyllene kantarellerna som gömde sig bland löven. James, i sina avslappnade vandringskläder, log varmt medan han fyllde sin egen korg.

Luften var fylld av doften av jord och nyutspruckna blad, och ljudet av fågelsång ekade genom skogen. I bakgrunden syntes en grupp ryttare som långsamt red fram längs en stig. Deras silhuetter avtecknade sig mot den majestätiska bergskedjan. De moderna ryttarna hade sina smarta telefoner fastsatta på sadeln, redo att fånga ögonblicket.

Lauren och James delade skratt och historier medan de plockade svamp, deras händer flitigt arbetande och korgarna snabbt fyllda med kantareller. De njöt av den enkla glädjen att vara ute i naturen, omgivna av skogens fridfullhet och skönhet. Ibland stannade de upp för att ta bilder med sina telefoner, fånga ögonblicken och dela dem på sociala medier.

Efter några timmars vandring och plockning satte de sig ner vid en liten glänta nära sjön Lake Tahoe för en välförtjänt paus. De bredde ut en filt, och ur sina ryggsäckar plockade de fram smörgåsar, frukt och flaskor med vatten. Medan de åt, diskuterade de sina planer för framtida äventyr och njöt av den fantastiska utsikten över Bonanza-bergen och den glittrande sjön.

Deras dag i skogen skulle bli ett älskat minne, en påminnelse om att ibland är det de enkla ögonblicken som betyder mest. Äventyret i Bonanza  var inte bara en samling av svamp utan också en hyllning till vänskap, natur och den moderna tidens möjligheter att kombinera traditionella nöjen med ny teknologi”

Hur kom jag på den fiktiva berättelsen? 

Lekte bara med tanken på att plocka kantareller i Bonanza. Är ju fortfarande romantiserad av Bröderna Cartwright. Besökte ranchen i Bonanza 2001. 

 

Dagens lunch

 

Denna regniga lördag här i Göteborg lagade jag till en  laxburgare, ris och sallad. Medans jag åt så lyssnade jag på koltrasten som  sjunger kärlekssången sittandes i toppen av ett träd utanför mitt köksfönster och det har den gjort säkert i en månad 🫶

 

Utforska ett romantiskt vintage gästrum: En Illustration med vattenfärg och en förtrollande dikt

Välkommen till mitt blogg! I detta inlägg får du följa med in i ett charmigt vintage gästrum, illustrerat i vackra vattenfärger. Jag delar även med mig av en dikt som fångar den nostalgiska och fridfulla atmosfären i rummet. Perfekt inspiration för dig som älskar romantisk inredning och poesi!

 

I det lilla gästrummets sken, där tiden tycks stå stilla, vilar lugnet, fridens vän, och minnen börjar spilla.

Mjuka väggar, blekt rosa sken, och träpanelens vita toner, en säng i mintgrönt, så len, där drömmar flyger högt i molnen.

Antika detaljer, bronsens glans, sammetsmjuka kuddar, kärlekens famn, en bordduk i spets, romantikens dans, där te och blommor fyller varje gram.

En garderob, vit som snö, bär på hemligheter från förr, och hyllor fyllda med porslinens frö, skapar en känsla av dåtidens sorl.

Fönstrets spetsgardiner släpper in, ett ljus som mjukt omfamnar rummet, en armstol väntar, redo att få dig in, i detta hörn av tidens slumret.

Här vilar hjärtat i nostalgins famn, och själen finner ro i detta rum, ett gästrum fyllt med kärlekens namn, där varje detalj sjunger en stilla sång i blom.