En blogg av Brigitte Ranniger

Månad: augusti 2024 (Sida 1 av 4)

Rävlanda marknad och veterandag

Vilken härlig lördag. Vi åkte till Rävlanda i Björketorps socken hembygdsförening som hade evenemang.  
En riktig mysig familjedag.  Femmannabandet ”Kavalkad med Knuff” underhöll i olika musikgenrer. Försäljning – ca 35 säljare med ett brett utbud, t ex hantverk (trä, halm, tyg, silver, smide, stickat, sytt, vävt, ull, betong mm), grönsaker, ägg, blommor, glass, godis, loppis, honung, fisk mm
Veteranfordon – Traktorer, mopeder, mc, bilar mm. 
Barnaktiviteter – t ex brandbilsåkning, ponnyridning, fiskdamm, djur, bollkastning

Servering – hamburgare, korv, kaffe, smörgåsar.

 
En toppendag i solskenet 🫶
 

”Den dolda skattens hemlighet”

En skattkarta är en karta som leder till en gömd skatt, ofta representerad genom ledtrådar, symboler och markeringar som pekar mot en specifik plats. Här är några grundläggande steg för att rita en skattkarta:

  1. Välj en karta eller område: Bestäm vilket område kartan ska täcka, till exempel en trädgård, park, eller ett hus. Rita en enkel översikt av området med viktiga landmärken, som träd, byggnader, stigar, eller andra igenkännliga föremål.
  2. Markera viktiga platser: Placera ut olika landmärken på kartan, som en stor sten, en flod, ett gammalt träd eller en grotta. Dessa fungerar som ledtrådar eller navigeringspunkter.
  3. Lägg till ledtrådar: För att göra det mer spännande, inkludera ledtrådar eller gåtor vid vissa punkter på kartan. Till exempel, ”Vid solens uppgång, där skuggan av eken faller, gräv under stenen.”
  4. Placera X för skatten: Slutligen, placera ett stort ”X” på den plats där skatten är gömd. Detta är det klassiska sättet att markera platsen för skatten.
  5. Dekorera kartan: Gör kartan mer autentisk genom att lägga till gamla papperskanter, en kompassros, och kanske några sjörövarsymboler som dödskallar eller korsade svärd.
  6. Åldra kartan: För att ge kartan ett gammaldags utseende, kan du rita den på brunt papper eller åldra papperet genom att gnida det med te eller kaffe och sedan låta det torka. Riv kanterna lite och kanske bränn dem försiktigt för ett slitet utseende.

Med dessa steg kan du skapa en skattkarta som är både rolig och engagerande!

 

 

Årets sista augustivecka

Ja då har vi kommit in i vecka 35. Är både blåsigt och lite regnigt här i Göteborg idag liksom det var föregående vecka. Typisk övergångsperiod från sommar till höst, med både väderförändringar och förkylningar som en del av paketet. Inte konstigt att man blivit förkyld. Skönt att febern har släppt! Det ser ut att bli en spännande vecka.    Göteborgs Kulturkalas på gång med start på torsdag. Kommer också bli toppenväder. Det är alltid härligt när solen tittar fram och man kan njuta av stadens kultur och evenemang utomhus. Förhoppningsvis blir det en vecka fylld med både återhämtning och inspirerande upplevelser!

Illustrerad söndagsmiddag

Hur en kock tillagar denna rätt. Han skulle kunna tillaga laxen genom att först grilla den för att få en krispig yta och bevara saftigheten inuti. Som tillbehör skulle han kunna välja att servera en färsk sallad med blandade gröna blad, krispig fänkål och apelsinsegment, toppad med en dill- och citronvinaigrette för att komplettera laxens fetthalt. Ett annat alternativ vore att förbereda en varm potatispuré med rostad vitlök och en klick smör, tillsammans med ångkokta gröna sparris. Dessa rätter skulle inte bara vara läckra men även visuellt tilltalande.

Vad är apelsinsegment?  Det är bitar av apelsin som har skalats och befriats från alla vita hinnor och fruktskal. De är ren apelsinkött utan några fibrer eller kärnor, vilket gör dem saftiga och lätta att äta. De används ofta i sallader, desserter och andra maträtter för att ge en frisk och söt citrusnot. Att tillägga apelsinsegment till en rätt kan lyfta smaken och tillföra en attraktiv visuell komponent.

« Äldre inlägg