En blogg av Brigitte Ranniger

Månad: september 2024 (Sida 1 av 2)

11-dagars äventyr i september dag 3

Dag 3: Jag har nu installerat mig i min hytt på kryssningsfartyget. Rummet är trivsamt, med en bred säng och ett stort fönster som vetter mot det stillsamma Stilla havet. Vågorna rullar fram precis utanför, och om jag har riktigt tur kanske jag får se valar som slår följe.
Vi är tre kryssningsfartyg på väg mot Alaska, och sammanlagt reser vi hela 8 700 personer. Det är verkligen imponerande! Strax innan vi lämnade Vancouver stod jag på däck 12. Där var det fullt av glada människor som dansade till diskomusik och tog några drinkar. När fartyget signalerade och vi sakta gled under bron, vinkade folk från land, och det strålande solskenet gjorde ögonblicket helt magiskt.
Klockan är nu 18:47 och jag ska göra mig iordning inför middagen tillsammans med gruppen kl 19:30

11-dagars äventyr i september dag 3

Dag 3: Klockan är nu 08:43 här i Vancouver, och jag har precis avslutat en trevlig frukost tillsammans med gruppen jag reser med. Det blev många skratt och en riktigt gemytlig stämning, särskilt i sällskap med en IT-chef som satt bredvid mig. Jag hoppas att han kan vara till hjälp om det skulle uppstå några problem med Wi-Fi under vår kryssning på Stilla havet, som startar idag och tar oss upp till Alaska.
På hotellet var det ett bröllop igår kväll. Bruden, en japansk kvinna, bar en otroligt vacker bröllopsklänning, och hennes man var lika elegant i sin klädsel. När jag skulle ta hissen upp till 17
våningen mötte jag en kvinna som såg ut som Marilyn Monroe, klädd för gala. Hon var förmodligen gäst på bröllopet. Igår kväll var vi fem stycken som gick ut och åt på en restaurang som låg ganska nära kryssningsfartyget. Väldigt trevligt och god mat.
Det pågår också en filminspelning bara en bit från hotellet, och vissa områden är avspärrade. Det verkar vara en skräckfilm, och flera i min grupp vaknade under natten av märkliga ljud. Ja, vad kan man säga – det händer alltid något här!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kan vara en bild av 5 personer, belysning och skyskrapa
 
Kan vara en bild av 5 personer och skyskrapa
 
Kan vara en bild av 2 personer och skymning
 
Tidigare inlägg dag 2
 
 
 

11-dagars äventyr i september dag 2

Vilken underbar förmiddag här i Vancouver. Även om det regnade lite lätt mellan varven. Efter frukosten så hade reseledaren ordnat en buss kl 09:00 för att visa runt i Vancouver i fyra timmar. Vilka minnen när vi kom till Stanley Park där jag varit 4 gånger under årens lopp. Älskar den parken. Vi tittade på totempolar och mycket annat. Tittade på bron Lions Gate Bridge som vi i morgon ska åka igenom med kryssningsfartyget till Alaska. Har gott över bron vid flera tillfällen. 

Nästa stop blev Granville Island. Som är en av stadens mest populära destinationer, som erbjuder en blandning av kultur, mat, konst och underhållning. Ursprungligen ett industriområde, har det förvandlats till ett pulserande kulturellt nav samtidigt som det har behållit sin historiska charm.  Höjdpunkter på Granville Island är Public Market. Detta är hjärtat av Granville Island och ett måste-besök för matälskare. Marknaden erbjuder ett brett utbud av färskvaror, lokalt kött, skaldjur, hantverksostar, bakverk och specialiteter. Det är ett bra ställe att ta ett mellanmål eller handla lokala råvaror. Ärligt talat så har jag aldrig sett något liknande. Vi var tre som åt en jättegod svampsoppa där trots att det var mycket folk. 

Nästa stop blev Downtown som är stadens livliga kärna, känd för sin moderna skyline, pulserande kulturscen och tillgång till naturen.

 Det är en livlig blandning av affärer, underhållning, shopping och bostadsområden som erbjuder något för alla. Viktiga funktioner i Downtown är Coal Harbour.  En stadsdel vid vattnet med fantastisk utsikt över bergen och hamnen. Det är hem till Vancouver Convention Center och Canada Place ett landmärke som har en distinkt segelliknande design. 
 
Imorgon dag 3 ska vi gå på kryssningsfartyget upp till Alaska. Så spännande.
 
Ingen fotobeskrivning tillgänglig.
Kan vara en bild av solhatt och gräs
Ingen fotobeskrivning tillgänglig.
Kan vara en bild av Afrikas blå lilja
 
 
Kan vara en bild av Afrikas blå lilja
Ingen fotobeskrivning tillgänglig.
Kan vara en bild av 4 personer och monument
 
Ingen fotobeskrivning tillgänglig.
 
Kan vara en bild av 10 personer
Kan vara en bild av 1 person
 
Kan vara en bild av grönkål
 
Kan vara en bild av frukt
 
Kan vara en bild av frukt
Kan vara en bild av blomma
 
 

 

 
 

11-dagars äventyr i september dag1.

 

 Äventyrsresan gick från Göteborg  idag kl 06:00 med flyg på morgonen med mellanlandning i Paris. Sen med Fransair till Vancouver i B.C. Kanada där det blir övernattning i två nätter. Sen kryssningsfartyg till Alaska. Underbart 🙂

Jag har nu kommit fram till Vancouver och har checkat in på ett rum högt upp i Marriott Hotel med en fantastisk utsikt över stadens skyskrapor. Det är imponerande att se alla dessa höga byggnader omkring mig. Jag hade tänkt dela några bilder, men WiFi-anslutningen är inte den bästa just nu, så jag får ordna det lite senare.

För att ge en känsla av tidsomställningen: i Göteborg är klockan just nu 00:39, lördag den 14 september 2024, medan det här i Vancouver är 15:30 på eftermiddagen den 13 september. Det känns lite surrealistiskt med den stora tidsskillnaden

Jag är här med Rolfs Flyg och Buss på väg mot Alaska. Imorgon ska vi samlas utanför hotellet kl. 09:00 för en guidad rundtur i Vancouver, och därefter har vi eftermiddagen fri att utforska staden på egen hand. På söndag förmiddag går vi sedan ombord på kryssningsfartyget som ska ta oss vidare mot Alaska.

11-Day Adventure In September

”11-dagars äventyr i september” är den perfekta kombinationen av spänning, utforskning och höstens charm. En resa kan bjuda på elva oförglömliga dagar fyllda med utomhusäventyr, inramade av septembermånads färgsprakande natur som ger oss en chans att verkligen uppleva höstens skönhet. En härlig äventyrsresa  full av upptäckter och minnesvärda stunder, där varje dag bjuder på nya upplevelser i den storslagna naturen.

Min äventyrsresa kommer ni snart få veta mer om.

Marknad i september

Vi är inne i en spännande månad. Här i Göteborg kan man besöka Bondens Egen Marknad i Haga. Här kan du hitta lokalproducerade varor som nyskördade grönsaker, bröd, honung och mycket mer. Marknaden hålls den 7 och 21 september mellan 10:00 och 14:00​

 

Tummelisa

Tummelisa är en saga skriven av den danske författaren H.C. Andersen och publicerades första gången 1835. Det är en berättelse om en mycket liten flicka som genomgår många äventyr och prövningar innan hon finner sin plats i världen.

Handling

Sagan börjar med en kvinna som länge önskat sig ett barn. Hon vänder sig till en häxa som ger henne ett magiskt korn att plantera. När kvinnan planterar det växer en vacker blomma, och när den slår ut hittar hon en liten flicka, inte större än en tumme, därav namnet Tummelisa.

Tummelisa lever ett fridfullt liv tills en natt då en ful padda tar henne och vill gifta bort henne med sin son. Med hjälp av några fiskar och en fjäril lyckas hon dock fly, men hon kastas in i en rad nya farliga situationer. Hon blir kidnappad av en skalbagge som tycker att hon är vacker, men skalbaggarna omkring honom tycker inte att hon ser ut som de och överger henne.

Under vintern söker Tummelisa skydd hos en gammal mus, och där får hon veta att hon ska gifta sig med en rik mullvad. Mullvaden har inget intresse för Tummelisas känslor och förbereder bröllopet. Men innan bröllopet räddar Tummelisa en svala som varit skadad och gömd i mullvadens tunnel. Som tack tar svalan med sig henne till ett varmare land.

I detta nya land möter Tummelisa en blomsterprins, lika liten som hon själv, och de förälskar sig. Hon får äntligen en plats där hon hör hemma och blir drottning över blommornas rike.

Teman

Sagan om Tummelisa handlar om att vara annorlunda och söka sin plats i världen. Trots sin litenhet och sårbarhet lyckas Tummelisa alltid stå upp för sig själv och göra val som leder till att hon finner lycka. Berättelsen utforskar också teman som frihet, kärlek och mod.

Tummelisas resa är fylld av prövningar, men hon möter också hjälpare längs vägen, vilket speglar idén om att godhet och mod belönas.

 
 
 

Knepigt väder

Klockan är 15:28 här i Göteborg, och solen lyser med sin frånvaro. Temperaturen ligger på 27°, och luftfuktigheten är hela 67%, vilket gör luften både tung och klibbig. I natt vaknade jag vid tretiden av ett kraftigt skyfall. En bländande blixt lyste upp rummet, och nästan omedelbart följdes den av en öronbedövande åsksmäll. Det kändes som om blixten slog ner alldeles i närheten. Som tur var gjorde den inte det, men det var en skrämmande upplevelse.

Vädret känns minst sagt nyckfullt just nu.

« Äldre inlägg