En blogg av Brigitte Ranniger

Dag: 16 september 2024

11-dagars äventyr i september dag 4

Dag 4. Herregud, vilken natt det har varit! Alaskas månsken flödade in genom fönstret och lyste upp hela min säng. Det var som att sova i ett hav av silverljus – det vackraste jag har sett på evigheter, nästan som taget ur en romantisk saga. Samtidigt hörde jag det rogivande ljudet av vattnet nedanför fönstret som om naturen sjöng en egen serenad för mig.
Imorgon, när vi når Sitka, blir det fullmåne. Jag kan knappt vänta.
Frukosten idag var något extra. Vi var några stycken som hade samlats när vi plötsligt fick syn på flera späckhuggare som bröt vattenytan. Vilken upplevelse! Det var som om de kom för att hälsa på oss, mitt i vår måltid.
Ikväll blir det dags att klä upp sig för middagen, som alltid serveras i den finare matsalen klockan 19:30. Det känns nästan som att förbereda sig för en elegant bal, med havet som vår storslagna bakgrund.
 
Efter en elegant middag där vi alla var klädda i fina kläder, förvandlades stämningen snabbt när disco drog igång. Dansgolvet på ett annat ställe fylldes av entusiastiska deltagare, och glädjen nådde sin höjdpunkt när ikoniska låtar från ABBA strömmade ur högtalarna. Många kunde inte motstå att dansa till de välkända melodierna, och kvällen blev en oförglömlig fest.
 
 
 

11-dagars äventyr i september dag 3

Dag 3: Jag har nu installerat mig i min hytt på kryssningsfartyget. Rummet är trivsamt, med en bred säng och ett stort fönster som vetter mot det stillsamma Stilla havet. Vågorna rullar fram precis utanför, och om jag har riktigt tur kanske jag får se valar som slår följe.
Vi är tre kryssningsfartyg på väg mot Alaska, och sammanlagt reser vi hela 8 700 personer. Det är verkligen imponerande! Strax innan vi lämnade Vancouver stod jag på däck 12. Där var det fullt av glada människor som dansade till diskomusik och tog några drinkar. När fartyget signalerade och vi sakta gled under bron, vinkade folk från land, och det strålande solskenet gjorde ögonblicket helt magiskt.
Klockan är nu 18:47 och jag ska göra mig iordning inför middagen tillsammans med gruppen kl 19:30