Funderar på vad jag ska ha för mat idag. Fiskpatè är ju aldrig fel 🙂
Fiskpaté med röd romsås 5-6 port.
Det här behöver du till patén
400 g | torsk och koljafilé |
250 g | kesella gourmet |
1/4 dl | 3 % mjölk |
1 ½ msk | potatismjöl |
1 tsk | salt |
2 krm malen | svartpeppar |
3 | ägg |
3/4 dl | kaviar |
3/4 dl | finhackad dill |
Till såsen
3 dl | gräddfil |
1 dl | filmjölk |
40 g | röd stenbitsrom |
2 msk | finhackad dill |
lite | salt och peppar |
Gör så här:Paté.
Dela fisken i mindre bitar. Kör den i matberedaren. Blanda med kesella,mjölk, mjöl och kryddor, tillsätt äggen. Smörj en avlång form. Häll hälften av fiskblandningen i formen. Bred ut ett tunt lager eller spritsa kaviar ovanpå. Blanda ner dillen i resten av fiskblandningen och fördela den i formen. Grädda i 175 grader varm ugn i ca 1 timme. Täck ev med folie mot slutet.
Låt patén kallna innan den stjälps upp. Patén kan också fördelas i två mindre formar, förkorta då gräddningstiden.
Sås:Blanda samman ingredienserna. Smaksätt ev med salt och peppar.
Servera såsen väl kyld.