Solen väckte mig tidigt idag på morgonen.Så strålande vackert 🙂
OBS! Jag tog ingen påskgodis 🙂
© Photo BR
Hade liten bjudning på skärtorsdagen och bjöd bla på hemlagad Quiche Lorraine
Pajernas Paj! I köksalmanack 1981 har dom skrivit om den klassiska pajen,Quiche Lorraine som är en av Europas mest omtyckta och kända rätter (åtminstone 1981) En idealsik rätt för någon av påsken helgdagar.
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör eller margarin
1 msk kallt vatten
På pajdegen:
200 g bacon
1 stor gul lök
Äggstanning:
3 dl mjölk
3 ägg
2 – 3 dl riven ost, typ grevè eller emmenthaler.
Hacka matfettet med mjöl och vatten till pajdegen. Låt den ligga i kylen i någon timme eller längre. Klä en pajform med degen som ska gå upp på kanterna. Snitta botten med en kniv. Lägg på knaperstekt bacon och lök som frästs mjuk och blank. Ställ in pajskalet i 200 grader under 10 – 15 minuter.
Blanda mjölk,ägg,riven ost och häll det i pajskalet.Sätt in formen i ugnen igen 30 – 40 minuter. Pajdegskalet med bacon och lök kan gräddas i förväg.
Severas med en sallad.
Från Köksalmanack 1981