Sida 11 av 655
Enligt min son så hade det blivit lite kö när cementblandaren skulle lägga cementen där den nya verandan ska byggas upp. Och på bilden under visar cement i den nya botten i källaren som också ska byggas upp.
Hösten är här, men inte som en kall stormvind. Istället bjuder Göteborg på en sensommarvärme den kommande veckan, med soliga dagar som lovar att bli helt underbara. Detta är den perfekta tiden att låta tankar, fantasi och drömmar flöda fritt. Visst är det härligt att ta in de goa känslorna och låta dem färga din tillvaro?
Oavsett vad denna dag betyder för dig, hoppas jag att den fyller dig med en känsla av förväntan och nya möjligheter inför säsongen som kommer. Låt oss välkomna hösten med öppna armar och fylla september med nya upptäckter och njutbara stunder!
Servering – hamburgare, korv, kaffe, smörgåsar.
Ja då har vi kommit in i vecka 35. Är både blåsigt och lite regnigt här i Göteborg idag liksom det var föregående vecka. Typisk övergångsperiod från sommar till höst, med både väderförändringar och förkylningar som en del av paketet. Inte konstigt att man blivit förkyld. Skönt att febern har släppt! Det ser ut att bli en spännande vecka. Göteborgs Kulturkalas på gång med start på torsdag. Kommer också bli toppenväder. Det är alltid härligt när solen tittar fram och man kan njuta av stadens kultur och evenemang utomhus. Förhoppningsvis blir det en vecka fylld med både återhämtning och inspirerande upplevelser!
Hur en kock tillagar denna rätt. Han skulle kunna tillaga laxen genom att först grilla den för att få en krispig yta och bevara saftigheten inuti. Som tillbehör skulle han kunna välja att servera en färsk sallad med blandade gröna blad, krispig fänkål och apelsinsegment, toppad med en dill- och citronvinaigrette för att komplettera laxens fetthalt. Ett annat alternativ vore att förbereda en varm potatispuré med rostad vitlök och en klick smör, tillsammans med ångkokta gröna sparris. Dessa rätter skulle inte bara vara läckra men även visuellt tilltalande.
Vad är apelsinsegment? Det är bitar av apelsin som har skalats och befriats från alla vita hinnor och fruktskal. De är ren apelsinkött utan några fibrer eller kärnor, vilket gör dem saftiga och lätta att äta. De används ofta i sallader, desserter och andra maträtter för att ge en frisk och söt citrusnot. Att tillägga apelsinsegment till en rätt kan lyfta smaken och tillföra en attraktiv visuell komponent.