Pannkaksrulle med kryddigt kött- och grönsaksfräs 5-6 port
Det här behöver du
Pannkakssmet
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
Fyllning
300 g nötfärs
1 gul lök
2 morötter
300 g strimmlad vitkål
1 msk matfett
1 krm mald svartpeppar
1 krm malen kardemumma
1 msk senap
1 msk äkta olja
1 tärning grönsaksbuljong
1-½ dl vatten
1 dl riven ost till garnering
Gör så här
Pannkakssmet:
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken.
Vispa till en jämn smet. Vispa i resten av mjölken och äggen.
Smörj ett bakpapper och kläd en långpanna med pappret. Häll i smeten
och grädda mitt i ugnen i 200 grader – 20-25 minuter. Stjälp upp
pannkakan på smörgåspapper. Låt pannkakan svalna något med
långpannan liggande över.
Fyllning:
Skala lök och morötter. Finhacka löken, grovriv morötterna. Finstrimla
vitkålen i matberedaren.
Bryn fettet i en gryta. Fräs lök och morötter, öka värmen något, lägg i
köttfärsen och stek under omrörning till den är jämnt grynig. Lägg
sedan i vitkål, kryddor och smulad buljongtärning. Häll i vattnet.
Koka utan lock på svag värme ca 10 min.
Bred ut fyllningen på pannkakan. Rulla ihop och strö över riven ost.
Gratinera i 225 grader varm ugn ca 10- 15 minuter.
Recept
Hushållningsällskapet i
Norra Älvsborg